Home- ASP-Organizing » Begeleiding thuis/mantelzorg

Praktische ondersteuning  t.b.v. zelfredzaamheid

U wilt graag zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving blijven wonen, de regie over uw eigen leven houden en zo zelfredzaam zijn. Met verschillende ouderdomsklachten of een beperking (ziekte of handicap) valt dat niet altijd mee. Structurele hulp kan uitkomst bieden. Vaak gebeurd dit in de vorm van thuiszorg en mantelzorg. Maar wat als u uw mantelzorger niet verder wilt of kunt belasten? Of u staat er alleen voor? Thuiszorg kan worden ingezet voor uw persoonlijke verzorging. Wie maakt er tijd om andere hand en span diensten voor uw te verrichten en activiteiten met u te ondernemen?  

Dan kan hulp inkopen een oplossing zijn. In sommige situaties kan dat in de vorm van een Persoon Gebonden Budget (PGB).   (*)

Voor die praktisch ondersteuning en ontzorging sta ik graag voor u klaar.

U kunt hierbij denken aan:

  • Administratie, in de zin van samen doen
  • Post voorlezen en samen afhandelen
  • Doktersbezoek
  • Boodschappen doen
  • Samen erop uit
  • Licht huishoudelijk werk
  • Gezelschap houden, spelletje doen
  • Plannen activiteiten en stimuleren
  • Opstellen dag/weekplanning

Heeft u een andere ondersteuningsvraag?

Bel of mail me even en ik kijk wat ik voor u kan doen.

Ik heb ruime ervaring met het werken met mensen met  o.a  Afasie,  AD(h)D, persoonlijkheidsstoornis en dementie.

*) Meer informatie over het aanvragen van een PGB? 

U kunt beginnen bij www.persaldo.nl dit is De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget. Of via ZorgWijzer.nl  

Met de informatie die u hier vindt kunt u naar uw gemeente. Iedere gemeente hanteert andere regels en afspraken. Laat u vooraf goed informeren bij uw gemeente of u mijn dienst mag inkopen. Daarmee voorkomt u achteraf problemen. 

 

Reacties klanten 

"Wat fijn dat jij 1x per week leuke dingen gaat doen met mijn moeder. Zo komt ze toch eens ergens en ik voel me een stuk geruster."

 Karin

"Na mijn heupoperatie en revalidatie was het fijn om nog enkele weken extra hulp te hebben bij het boodschappen doen en zo."

Ineke

"Ik woon te ver van mijn ouders vandaan en kon ze niet helpen met hun verhuizing. Maar jij hebt ze op alle fronten bijgestaan en mij goed op de hoogte gehouden. Je hebt mijn ouders maar ook mij enorm geholpen."

Familie Pijnenborg

 

Quote:

Als we jong zijn, leren we. Als we ouder worden, begrijpen we.